Hoofddoekje voor het bloeden of juist goed inititatief?

De geschatte leestijd voor deze post is 162 seconden

Minister Blok van Justitie heeft al zijn veto uitgesproken over de plannen van de Amsterdamse politie. Hij verbiedt het dat vrouwelijke agenten een hoofddoekje zouden mogen dragen. Hij vindt dat juist agenten bovenal neutraliteit moeten uitstralen.

Hoofddoekje helpt tekort weg

Politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg stelt echter, dat juist het toestaan van een hoofddoekje het tekort aan vrouwen met een immigranten afkomst bij de politie kan verminderen. Momenteel vindt er in de media al een hevige discussie plaats over dit voornemen. Moet dit kunnen, of juist niet?

Fatima Elatik ontkent in alle toonaarden, dat zij dit op haar geweten heeft. Wel verdient ze met adviezen aan de Amsterdamse politie 12.000 euro per maand.

hoofddoekje

Voor mij maakt het niet zoveel uit. Gelet op mijn leeftijd mag ik toch al niet meer bij de politie in dienst treden. En hoewel mijn opa en oom wel werkten als diender, heb ik me nooit geroepen gevoeld om hen in de voetsporen te volgen.

Maar een hoofddoekje toestaan is dat verstandig of juist verkeerd? Moet de hermandad volledige neutraliteit uitstralen, of niet? In Europa gaat men heel divers om met dit probleem. Frankrijk is heel streng, terwijl men in Engeland daar los mee om gaat.

Ik vind wel, dat als het hoofddoekje toe gestaan wordt, dan moeten de keppel, de tulband, of vergiet eveneens mogelijk zijn. Piercings, kettingen met een kruisbeeld, of tattoos mogen dan niet meer geweigerd worden.

Hoofddoekje biedt nieuwe kansen

Als dit werkelijk gaat gebeuren, dan vind ik ook dat Zwarte Piet een hoofddoekje mag dragen en Sinterklaas een vergiet. Voor mij mag de Kerstman dan een keppel op zetten. En de paashaas met piercings, of een kaal geschoren hoofd zal zeker bijdragen aan de feestvreugde. Met het Suikerfeest mogen de kinderenhoofddoekje ook zout eten. En wat zou het mooi zijn, als er dan ook nog eens een kruis of haantje op enkele moskeeën zouden komen te staan.

En eigenlijk vind ik zelf zo’n hoofddoekje niet gek. Zeker niet bij de politie. Tegenwoordig heeft bijna elke agent een gladde kale schedel. Ik vind dat  lelijk en doet me altijd denken aan één of andere rechtse motorclub.

Nee, dan zie ik liever een hoofddoekje. Misschien zou dat ook wat zijn voor onze darters. Die hebben tegenwoordig ook allemaal een baldhead. Zo’n glimmend hoofd leidt altijd af. Van Gerwen zou zeker een dergelijke hoofdbedekking niet misstaan.

Maar wat te doen met een hoofddoekje bij de brandweer, of de commando’s? Of wanneer zien we de eerste wielrenster met een hoofddoekje? En waar laat de zwemster op de 100m vlinderslag haar hoofdbedekking? Dat blijft nog even gissen.

Of toch Hoofddoekje tegen ’t bloeden?

Terwijl ik dit schrijf, hoor ik net voor de radio dat in Utrecht twee mannen, die hand-in-hand liepen, in elkaar werden geslagen. Zou een hoofddoekje hen beschermd hebben? Of komt de gelijkwaardigheid en gelijkheid slechts van één kant?

Het antwoord blijf ik u schuldig. Ondanks al mijn hoofdbrekens.

Share Button
Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *