CONTACT

Is je interesse gewekt, of wil je meer weten?
Neem dan gerust contact op met mij.
Dat kan via het mailadres: info@petervanheiningen.nl
Ook kan dat via deze website door een reactie in te sturen.

Contact:

 • reacties op gedichten, columns en artikelen
 • vragen over werk van mij
 • het bestellen van de gedichtenbundel
 • het vragen van adviezen ten aanzien van opvoeding en onderwijs
 • het mogen gebruiken van een gedicht, artikel of column
 • andere vragen en opmerkingen

Op Verzoek:

 • gedichten op verzoek
 • een column voor je magazine of verenigingsblad
 • een redactioneel artikel
 • het schrijven van bepaalde (onderwijskundige) documenten
 • het beoordelen en redigeren van teksten
 • het opstellen van sollicitatiebrieven en CV

Als ik wat voor je kan betekenen, neem dan gerust contact op.
Op mijn andere site vind je nog veel meer gedichten.

Op al mijn werk berust copyright.

contactpvh: www.petervanheiningen.nl

Vast bedankt voor je opmerkingen, vragen en reacties.

Peter van Heiningen©

Share Button
Print Friendly
4 comments on “CONTACT
 1. Even een stukje dat ik eens schreef, zie je misschien meer humor (een lach met een traan) dan mijn werkgever

  CAO

  Ik had ook de titel “KNOLLEN VOOR CITROENEN” kunnen kiezen, MAAR… Dan gaan al degenen hier aanwezig die ingestroomd zijn nadat het “meewerkend voorwerp” en “uitdrukkingen en gezegden” in het primair onderwijs in de ban zijn gedaan, en die deze nieuwe CAO dus waarschijnlijk prachtig vinden, al direct door onbegrip afhaken.

  Gewoon CAO dus.

  Indachtig aan de voorleesdag heb ik maar weer eens een stukje geschreven.
  Ik schrijf graag opruiende stukjes.
  En daar val ik anderen dan mee lastig.
  Niet dat ik denk dat de wereld er ten goede door verandert. Dat niet.
  MAAR…

  Laat ik vooraf stellen dat ik TEGEN deze CAO gestemd heb, anders klinkt het allemaal weer zo “mosterd na de maaltijd-achtig” hè.

  Iemand, veel iemanden tot nu toe, (werkgevers, bonden (tot en met de landelijk onderhandelaar) en ZELFS sommige collega’s) willen mij laten geloven dat als ik vaker naar mijn werk ga (drie kwartier fietsen heen, drie kwartier fietsen terug) dat dan mijn werkdruk MINDER wordt.

  Zelf geloof ik alleen dingen die ik begrijp, en hier snap geen ik “jota”, sorry, NIETS van. Door MEER werken word ik toch, lijkt mij volkomen logisch, ZWAARDER belast?

  Ja, maar… (“everything before the but is bull-shit”, dat weten jullie toch hè), ja maar (en meestal wat daarna komt ook)… Ja maar… Je doordeweekse dagen worden dan ontlast. (Willen ze mij ook weer doen geloven).
  Ga ik echt al die schriften nakijken op die dagen dat ik meer ga werken.
  Ga ik echt naar aanleiding van die nagekeken schriften mijn acties voor de volgende dag aanpassen.
  En 40 leuke powerpoint rekenlessen maken.
  Ga ik op die extra dagen mijn rapporten maken.
  Ga ik op die dagen alle gesprekken met ouders voeren.
  Oh, en vergaderen.
  Los ik op die dagen ook meteen even de “ad hoc” ICT-problemen op, die dan weer niet het directe gevolg zin van de nieuwe CAO, maar van iets heel anders. (Dan maar even een half jaar geen digibord)
  En Sinterklaas, Kerst, de Kinderboekenweek, het schoolreisje, carnaval en … bedenk maar wat (koningsdag, afscheid groep 8) voorbereiden.
  En de groepsplannen (2X2 per jaar) maken.
  En de evaluaties van de groepsplannen (ook 2X2) maken.
  En het rapport van de inspectie lezen (nog zo’n instantie die geen flauw benul heeft van de dagelijkse praktijk, de taakbelasting en de gewerkte uren. En die mij niet audit op wat ik DOE maar op wat ik OPSCHRIJF en dan niet begrijpt dat DOEN en OPSCHRIJVEN elkaar, qua tijd dan dus, verdringen.)

  Terug naar de CAO: ik heb denk ik voldoende duidelijk gemaakt dat IK niet geloof in: vaker naar mijn werkplek dus kortere doordeweekse werkdagen, dus een lagere werkdruk.

  Even door naar de loonsverhoging. LOONSVERHOGING? Eh… loonsVERLAGING.
  Als BAPO-er (inmiddels EX-BAPO-er, dat hadden ze allemaal moeten doen) ging ik MINDER loon voor MEER dagen op mijn werk krijgen “LOON NAAR WERKEN?”, want onze minister (die in het verleden het openbaar onderwijs toch zo nodig moest verzelfstandigen) bemoeit zich door “versobering” van de BAPO (zelf vind ik CONTRACTBREUK een betere omschrijving) met mijn arbeidsvoorwaarden die toch eigenlijk zaak zijn van de werkgevers en de bonden. (Maar dat zie ik, als “STUURMAN AAN WAL” natuurlijk ook weer helemaal FOUT!)

  Mijn bond noemt mijn loonsverlaging (waaruit de loonsverhoging van minimaal 2 jongere leerkrachten kan worden betaald, “een sigaar uit MIJN doos dus”) mijn bond noemt mijn loonsverlaging trouwens SOLIDARITEIT.
  Zelf dacht ik dat gedeeltelijk terugtreden uit de arbeidsmarkt en daardoor ruimte creëren voor jonge collega’s, die GRATIS stage bij mij liepen en mijn GRATIS advies na schooltijd, in mijn vrije tijd dus, kregen, dat dat SOLIDARITEIT was, maar ook dat zie ik HELEMAAL FOUT: ik moest ze nu ook nog subsidiëren.

  Laat ik tot slot stellen dat ik nog steeds TEGEN deze DOMME, ONEERLIJKE, VAN DE PRAKTIJK ONTWRICHTE “KAT IN DE ZAKKERIGE” CAO ben.

  Is er dan niets dan mijn mening kan doen veranderen?
  NEE! eh… Jawel: De garantie van een 40-urige werkweek en een achturige werkdag door mijn werkgever, maar u begrijpt het al… DAAR GELOOF IK, en dan reken ik de dag van vandaag niet eens mee, AL HELEMAAL NIET IN.
  0  0
  • Beste Egbert,
   Bedankt voor je reactie. Ik merk niet alleen aan jou, maar aan ruim 1800 lezers van deze column dat het erg hoog zit. Alleen zien werkgevers en bonden dat blijkbaar anders.
   Ik zal er als oud onderwijzer en directeur over blijven schrijven. Maar ik hoop dat onderwijsgevende eens in ‘opstand’ komen tegen al deze verfoeilijke zaken.
   Geniet van een goede vakantie.
   Collegiale groet, Peter van Heiningen
   0   0
 2. Bon dia Peter,
  Ik heb net je blog over werkdruk in het onderwijs gelezen en vond het een mooi stuk. Graag zou ik je blogs willen volgen. Kan ik.me op deze manier hiervoor aanmelden?
  Ik hoor graag van je.
  zonnige groet vanaf Curacao!
  Nanna
  0  0
  • Beste Nanna,
   Wat geweldig om van zover een reactie te krijgen. Je kunt je aanmelden bij de knop ‘Subsribe’ die ik net heb aangemaakt. Graag hoor ik hoe het op Curacao gesteld is met mijn onderwijs. Misschien kan ik daar ook nog eens aandacht besteden.
   0   0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *